Werken aan de geschiedenis van de stad
Header Almere Bestuurd
Fotoalbum - Komen en gaan

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Deze wijsheid gaat zeker op voor een bestuurder van een gemeente. In Almere is dat zeker niet anders. Een greep uit de beelden van aantredende en aftredende burgemeesters.

Afscheid Han Lammers. Jan van der Pijll geeft Han Lammers een cadeau. Op de voorgrond Ad van der Vliet en Dick Bos. (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius) Afscheidsreceptie van Han Lammers. Han Lammers begroet een gast Burgemeester De Cloe wordt welkom geheten door Peter de Jonge. (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius)
Tijdens een persconferentie in maart 1993 maken vier van de vijf wethouders bekend geen vertrouwen meer te hebben in de burgemeester (Jan Wachtmeester, André Tierie, Wim Trieller en Dick Bos). Marja van Bijsterveldt houdt zich letterlijk afzijdig. (Foto: Friedländer) Burgemeester De Cloe maakt zijn aftreden bekend, maart 1993 (Foto: Ton Kastermans Fotografie) Fons Schrijvers verwelkomt waarnemend burgemeester Roozemond. (Foto: Foto Almere Press Studio Friedländer)
Ralph Pans en echtgenote houden de vlag van Almere vast. (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius) Burgemeester Pans wordt geïnterviewd na aankondiging van zijn voorgenomen afscheid. (Foto: Ton Kastermans Fotografie) Burgemeester Pans kust Anne Bliek bij afscheid van de gemeenteraad, 9 maart 1998. (Foto: Gert Schutte)
Cees van Bemmel overhandigt Hans Ouwerkerk de ambtsketen, juli 1998 (Foto: Gert Schutte) De gaande en komende burgemeester: Hans Ouwerkerk en Annemarie Joritsma, augustus 2003 Annemarie Jorritsma komt per botter aan in Almere, augustus 2003


reageer op deze pagina
Deze pagina is bijgewerkt op: 2015-11-03
Werken aan de geschiedenis van de stad