Werken aan de geschiedenis van de stad
Header Almere Bestuurd
Fotoalbum - Nieuw land nieuw leven

Almere is een snelgroeiende nieuwe stad gebouwd op het nieuwe land. Voor alles was er dus een eerste keer en regelmatig kende de stad weer een mooie mijlpaal. Het eerste huwelijk, het eerste kind en allerlei andere jubileumbabies en jubilarissen op een rijtje.

Op 21 januari 1977 wordt het eerste huwelijk voltrokken in Almere haven. Landdrost Han Lammers ontvangt het bruidspaar. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders) Op 21 januari 1977 wordt het eerste huwelijk voltrokken in Almere Haven. Landdrost Han Lammers biedt bruid en bruidegom een vulpen aan. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders) Op 2 maart 1977 wordt de eerste baby, Joyce Belinda Miranda Bresser, in Almere geboren. De heer J. Bresser tijdens de geboorteaangifte in de hulp-secretarie gehuisvest in noodgebouw 'De Haak' van de RIJP. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders)
Landdrost Han Lammers luidt op 8 oktober 1980 de klok ter gelegenheid van de komst van de 10.000ste inwoner van Almere, mevrouw Johanna Monteban. (Foto: Foto Almere Press Studio Friedlšnder) Landdrost Han Lammers brengt cadeautjes mee voor Linda Marina Schoonderbeek, de 20.000ste bewoner van Almere. Burgemeester De Cloe op bezoek bij de 75.000ste inwoner van Almere, 29 augustus 1990 (Foto: Axi Press)
Burgemeester Pans houdt Melanie Huijbers, de 100.000ste inwoner van Almere, in zijn armen, 28 maart 1995 (Foto: Axi Press) Burgemeester Pans, met Melanie Huijbers op de arm, draagt het stokje over aan de gemeente Zwolle. (Foto: Friedlšnder) Burgemeester Pans en enkele genodigden, waaronder Berdien Steunenberg, bij Restaurant Rivendal waar een diner wordt gegeven ter ere van de 100.000ste inwoner van Almere Melanie Huijbers (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius)
Yvonne Holkamp, de eerste boreling van Almere Stad, biedt Landdrost Han Lammers het allereerste boek over Almere aan ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Almere Stad en de vijfde van Almere Haven, 18 juni 1981 (Foto: Foto Almere Press Studio Friedlšnder) Landdrost Han Lammers leest voor uit het boek 'Almere, een stad zonder verleden', dat hem is aangeboden door de op zijn knie zittende Yvonne Holkamp, de eerste boreling van Almere Stad, 18 juni 1981 (Foto: Foto Almere Press Studio Friedlšnder) Wethouder Trieller treedt op als ambtenaar van de burgerlijke stand bij het 10.000ste huwelijk in Almere en feliciteert het bruidspaar.


reageer op deze pagina
Deze pagina is bijgewerkt op: 2015-11-03
Werken aan de geschiedenis van de stad