Werken aan de geschiedenis van de stad
Header Almere Bestuurd
Fotoalbum - Koorts en uitslag

Almere kent inmiddels tien dagen waarop de inwoners hun stem uitbrachten voor het bestuur van de gemeente. Inspannende dagen waarbij mensen koortsachtig proberen de kiezers voor de idealen van de eigen partij proberen te winnen. Maar ook spannende dagen voor de kandidaten, waarbij vreugde en verdriet om de uitslag soms dicht bij elkaar liggen.

Cees van Bemmel plakt een verkiezingsaffiche van de VVD, samen met o.a. Mieke Velsink Jan de Vletter en Jan van Wierst plakken affiches, 1985 Twee mensen bij een verkiezingsbord met affiches voor gemeentelijke verkiezingen, 1982 (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius)
Verkiezingsmarkt in 1994. Staande met een kopje koffie in de hand: E.J. Wijkhuizen. Midden voor: Cees van Bemmel (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius) Ersan Taskin (PvdA) deelt folders uit, 1994 (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius) Burgemeester De Cloe brengt zijn stem uit, vermoedelijk bij de gemeenteraadsverkiezingen 1986. Achter de tafel zit Peter de Booij, raadslid voor het CDA. (Foto: Foto Almere Press Studio Friedlšnder)
Verkiezingsmarkt in Corrosia, 1986. De stand van het CDA, met rechtsvoor Mario Kramer (PPR/PSP) die even komt buurten. (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius) Han Lammers leegt samen met Henk Kamps, medewerker van de directie onderwijs van het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders, de stembus, 1981 (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius) Miep Bregman-Kaaks en een andere vrouw zitten op de grond bij het tellen van de stembiljetten, 1981 (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius)
Gemeenteraadsverkiezingen 1998: Willem Woudenberg, Cees van Bemmel, Berdien Steunenberg en Sylvia Rienks wachten op de uitslag (Foto: Peter van der Meulen) Feest bij D66 in 1980: J. van Gosliga gaat op de schouders. (Foto: Fotopersbureau Jos Jongerius) Arvid Gundersen van de Almere Partij gaat na het behalen van een raadszetel op de schouders van Joost Knop en het latere raadslid Nico de Jonge. Op de voorgrond links: Bob Fonhof.


reageer op deze pagina
Deze pagina is bijgewerkt op: 2015-11-03
Werken aan de geschiedenis van de stad