Werken aan de geschiedenis van de stad
Header Almere Bestuurd
Fotoalbum - De eerste keer

In 1977 waren in Almere voor de eerste keer 'echte' verkiezingen. De inwoners van de nog kleine stad konden hun stem uitbrengen voor de zogeheten Adviescommissie, die in de praktijk zou functioneren als een gewone Gemeenteraad. Een kort beeldverslag van de meest 'knusse' verkiezingsdag die Almere heeft gekend.

Ds E.F. Verbaas en A.C. van der Vliet van de verkiezingscommissie controleren de een stemkaart. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders) Bewoners brengen hun stem uit. Bewoners brengen hun stem uit.
Bewoners brengen hun stem uit. Bewoners brengen hun stem uit. Achter de tafel E.E. Belder, E.F. Verbaas en A.C. van der Vliet. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders) Bewoners brengen hun stem uit. Achter de tafel E.E. Belder, E.F. Verbaas en A.C. van der Vliet. W.J. de Graaf kijkt toe.
Henk de Clerk brengt zijn stem uit. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders) De verkiezingen voor de Adviescommissie op 11 maart 1977: het legen van de stembus door de leden van het stembureau. Vlnr E.E. Belder, ds. E.F. Verbaas, A.C. van der Vliet en W.J. de Graaf. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders) Stemmen tellen.
De zojuist gekozen R. de Boer krijgt een corsage opgespeld. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders) Ds. E.F. Verbaas feliciteert Peter de Jonge met zijn verkiezing als lid van de Adviescommissie. (Foto: Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders) De zojuist gekozen raadsleden H. de Clerk en R. de Boer worden geinterviewd.


reageer op deze pagina
Deze pagina is bijgewerkt op: 2015-11-03
Werken aan de geschiedenis van de stad